SÜRDÜRÜLEBİLİR LÜKS KAVRAMININ ÖNCÜSÜ MANDARIN ORIENTAL, BODRUM

Bodrum Yarımadası’nın en büyüleyici koylarından Cennet Koyu’nda yer alan Mandarin Oriental, Bodrum, sürdürebilirlik kavramını kurumsal çalışma prensiplerinin ayrılmaz bir parçası olarak hayata geçiriyor. Sürdürülebilirlik politikalarını sürekli geliştirerek bu alandaki performansını artırmaya devam edenMandarin Oriental, Bodrum, sürdürülebilir lüks kavramının altını çiziyor.

Mandarin Oriental, Bodrum, yenilenebilir enerji ve atık yönetimi, geri dönüşüm, karbon ayak izi, sürdürülebilir ve etik kurallara sahip şirketler ile çalışma önceliği ve daha az kimyasal kullanımını teşvik eden eko etiketli kimyasalları tercih etmesi gibi bir çok kalıcı uygulamayla, sürdürebilirlik kavramını geniş bir yelpazede sahipleniyor. Mandarin Oriental, Bodrum, otel genelinde ve kurumsal sürdürebilirlik politikalarında gösterdiği üstün performansla global ölçekte prestije sahip bir çok ödülün de sahibi oluyor. Green Key, Mavi Bayrak ve LEED Sertifikası (USGBC-U.S) ödülleri ile doğaya olan bağlılığını resmi olarak da kanıtlayan Mandarin Oriental, Bodrum, bu konuda fark yaratmaya devam ediyor.

Sürdürülebilir Lüks Konseptini Keşfedin 

Daha yaşanılabilir bir dünya için büyük önem taşıyan sürdürülebilirlik kavramını birçok farklı metotla hayata geçiren Mandarin Oriental, Bodrum, misafirlerinin transferlerinde lüks elektrikli araçları ve resort içerisinde de elektrikli buggyleri tercih ediyor. Oda ve genel alanlarda kullanılan ürünleri %100 plastik içermeyen bambu ve türevi materyallerden oluşan ürünlere öncelik veren Mandarin Oriental, Bodrum, kozmetik ürünlerinde ise dünyanın önde gelen lüks segment markalarından La Bottega Diptyque markasını tercih ediyor. Mandarin Oriental, Bodrum, biyolojik ve ekolojik çeşitliliği koruyabilmek için tüm gıda ve kimyasal alımlarında çevreye zarar vermeden, etik çalışma şartlarında üretim yapan Ethical Source etiketli firmaları tercih ediyor. Genel olarak plastik kullanımını neredeyse sıfırlayan Mandarin Oriental, Bodrum, pet şişe yerine cam şişe tercih ediyor ve kullanılan çöp poşetlerinin tamamı biyoloijk olarak doğada parçalanabilir ürünlerden oluşuyor. Mandarin Oriental, Bodrum konukseverliğini sürdürülebilir mükemmelliğe adayarak “Sürdürülebilir Lüks”ün altını çiziyor. Sürdürülebilirlik kapsamında büyük bir ivme yakalayan Mandarin Oriental, Bodrum, gelecek nesillere daha sağlıklı bir dünya bırakabilmek için farkındalığı artırma yolunda sağlam adımlar atmaya devam ediyor.