2016 CFM – BAYK KIŞ TROFESİ

CFM Soğutma ve Otomasyon ana sponsorluğunda ve Milta Bodrum Marina işbirliği ile Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü tarafından düzenlenen 2016 CFM – BAYK Kış Trofesi’nin V. Ayağı 9 -10 Nisan tarihlerinde 49 teknenin katılımı ile gerçekleşti.
Yelkenciler 9 Nisan Cumartesi sabahı Marina Yacht Club’te yapılan briefing ile güne başladı. Yarış Komitesi rüzgar ve deniz şartlarına göre; IRC B’lere offshore, IRC A’lara ise şamandıra rota uygulaması verdi. Günün sonunda IRC A’lar 2 şamandıra, IRC B’ler ise 1 coğrafi yarışı tamamlamış olarak Marina’ya dönüş yaptı.
Cumartesi akşamı Marina Yacht Club’de 4. Ayak yarışlarının kazananları ödüllerini alırken, artık geleneksel hale gelen hediye çekilişi de yapıldı. Kazanan şanslı yelkenciler hediyelerini bir sonraki ayak da teslim alacaklar. 19 Mart tarihinin kazananları ise çekiliş hediyelerini CFM Soğutma Ve Otomasyon Genel Müdürü Cem Özdemir’den teslim aldı.
Yarışların ikinci günü IRC B sınıflarına farklı bir coğrafi rota uygulaması yapılarak ilk start bu gruptaki teknelere verildi. Bunu takiben IRC A sınıfları içerisinde sosis rota bulunduran bir parkurda offshore yarışı yapmanın keyfini sürdüler. Yoğun bulutlara rağmen tüm ekipler son derece rekabetçi bir yarış sonrasında ıslanmadan karaya dönmenin keyfini yaşadılar.

CFM BAYK  Kış Trofesi’nin  6. Ayak  yarışları  30  Nisan – 01 Mayıs tarihlerinde gerçekleştirilecektir.
CFM HAKKINDA:CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. Endüstriyel soğutma, Klimatizasyon ve Perakende sektöründe;  Soğutma ve otomasyon  çözümleri, BMS çözümleri, Mühendislik Proje ve Süpervizörlük, Yüksek teknoloji soğutma kompresörleriyle birlikte soğutma ekipmanları sistem projelendirmesi ve tedariki, Kontrol algoritmaları ve  yazılımların geliştirilmesi, kontrol donanım tedariki, Adyabatik-İzotermal nemlendiriciler ve nemlendirme çözümleri konularında Türkiye, Türki Cumhuriyetleri  ve MENA bölgelerinde lider  bir firmadır.

CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. sektöründe Türkiye’nin en ge­niş marka ve hizmet ağına sahip şirketidir; HVAC/R alanında dünya pazarında lider konumunda olan Carel, EmersonClimate, Copeland, AlcoControls, Vilter, S&P  firmalarının  exclusive distribütörüdür, bu ürünlerin ana dağıtım ve lojistik üslerinin yönetimi CFM tarafından yapılmaktadır.

CFM Soğutma ve Otomasyon A.Ş. sosyal sorumluluk projelerinin gönüllü bir parçasıdır; Tüm mühendislik faaliyetlerinde enerji verimliliğinin artırılması ve çevrenin korunması için AR-GE faaliyetlerinde bulunur, gelişmiş test laboratuvarları vardır. Üniversite laboratuvarlarının teknolojik gelişimleri için bağışlarda bulunur.  Çevre bilincinin artırılması, özellikle deniz ve deniz sporlarının sevdirilmesi için bir çok kulüp ve yelken okullarına destek ve katkılarda bulunur. Ayrıca çevreci spor faaliyetlerine sponsorluklar sağlar.

Yarış sonuçları için:
www.bayk.org