RE/MAX PASHA ART BODRUM BELÇİKALI SANATÇI YASMİNE GEERTS’İ AĞIRLIYOR

Re/Max Pasha Art Bodrum 6-31 Ekim tarihleri arasında Belçika’lı genç sanatçı Yasmine Geerts’i ağırlıyor

Re/Max Pasha Art Bodrum olarak Ekim ayında Belçikalı genç bir sanatçının, sevgili Yasmine Geerts’in  ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. 

Yasmine Geerts 1991’in soğuk bir Şubat ayında Belçika’da doğdu. Tek çocuk olması nedeniyle yalnız bir çocukluk geçirdi ve insanlarla yakınlaşmakta zorluklar yaşadı. Bu yalnızlık, başkalarına bağlanamama ve kısmen de yabancılaşma duygusu eserlerinde hissedilmektedir. Genç yaşta sanata, özellikle resime ilgi duyup kendi kendine resim yapmaya başlamış ve sonrasında bir sanatçı olmayı düşlemiştir.

Düşlerini gerçekleştirmek adına 2006 yılında Aalst Görsel Sanatlar Akademisine başladı, daha sonra Ghent şehrinde LUCA Sanat Okulunda eğitimine devam etti. 2015 yılında sanatta yeterlik derecesi (master of arts) aldı.

Belçika’da gerçekleştirdiği “Say Chees!” adlı sergiden sonra 2016 yılında Kuşadası’na yerleşti. 2017 yılında İzmir’de Dünya Sanat Günü İzmir ve Küçük İşler IV sergilerinde yer aldı, Kuşadası’nda 4. Mehmet Nuri Göçen Sanat Çalıştayına katıldı.

Sanatçı serginin temasını ise şöyle açıklıyor;

“ Ekşi Rüya – Sour Dream

Serginin teması gelecekçi gerçeküstücülük (apocaliptic surrealism) ya da ekşi rüya tadı olarak tanımlanabilir. Sergideki bir çok çalışmanın esin kaynağı Lewis Caroll’un en bilinen yapıtlarından “Alis Harikalar Diyarında” adındaki gerçeküstücü öyküsüdür. Bununla birlikte;

Ekşi; gittikçe çürüyen bir toplumda oluşan tahribatın ve arkasından gelen  yıkıntı, döküntü ve kalıntıların bir yan ürünü olarak görülmektedir.

Rüya ise toplumdaki çürümenin korkunçluğunu gizleyerek, bu yıkımın insanların düşüncelerine yumuşakça, eğlenceli ve absürd bir biçimde sızmasını simgelemektedir.

Ekşi ve Rüya kelimelerinin gerçek anlamları bir birleri ile çelişse de bu kelimelerin birlikte kullanılması bir rahatsızlık ve yabancılaşma duygusu uyandırmaktadır. Bu duygu, resimlerimdeki karmaşık ve gelecekçi (chaotic and apocalyptic) figürlerin oluşmasına  yol açtığı kadar izleyicilerin düşüncelerine de yerleşmektedir.”

Yasmine Geerts Resim sergisi 6 Ekim Cuma günü saat 18:00 de yapılacak olan kokteyl ile açılacak ve 31 Ekim’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacaktır.