TUNCAY YILMAZ VE EMRE ELİVAR, GÜMÜŞLÜK FESTİVALİNDE

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, keman sanatçısı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar’ın, 26 Temmuz Cuma akşamı, Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde vereceği konserle devam edecek.

Ülkemizde kendi kuşaklarının önde gelen sanatçıları olarak tanınan ve uluslararası yarışmalarda dereceler ve özel ödüller kazanmış olan keman sanatçısı Tuncay Yılmaz ve piyanist Emre Elivar, aynı zamanda Arkas Trio’nun da birer üyesi olarak tanınıyorlar. Dünya çapında tanınan Alman çellist Gustav Rivinius’un da dahil olduğu trio’dan farklı olarak bu defa izleyici karşısına keman – piyano düetiyle çıkacak olan Yılmaz ve Elivar çifti, Bodrumlu klasik müzikseverler tarafından şimdiden merakla bekleniyor.

Beethoven ve Brahms’ın eserleri seslendirilecek

Bodrum’un yeni kültür ve sanat merkezi Zefirya’da festival kapsamında gerçekleşecek üçüncü konserde izleyici karşısına çıkacak olan Tuncay Yılmaz & Emre Elivar ikilisi, Bodrumlu sanatseverleri romantik bir repertuarla karşılayacak. Sanatçılar, konserin ilk yarısında Ludwig van Beethoven’un, “Spring” Violin Sonata No. 5 in F Major, Op.24” adlı yapıtını seslendirecek. Gecenin ikinci yarısı ise Johannes Brahms’ın, “Violin Sonata No.2 in A Major, Op.100” adlı eseriyle sürecek.

Başarılarıyla gurur kaynağı olmuş iki sanatçı

Andre Gertler keman ekolünün günümüz temsilcilerinden ve solist kemancılarından biri olan Tuncay Yılmaz, aralarında Salzburg Mozarteum, Franz Lizst Oda Orkestrası, Sofya Filarmoni Orkestrası, Moskova Senfoni Orkestrası, Stuttgart Oda Orkestrası, Saarland Radyo Senfoni, BBC Concert Orchestra ve West Virginia Symphony orkestralarının da bulunduğu birçok orkestra eşliğinde konserler verdi.  Fransız – Nice Matin Gazetesinin “kemanın genç prensi” olarak bahsettiği Yılmaz, İdil Biret,  Alexander Rudin, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jiri Barta, Ludmil Angelov, Wolfram Schmitt Leonardy, Tedi Papavrami gibi ünlü müzisyenlerle Berlin, İstanbul, Monte Carlo, Frankfurt, Londra, Köln, Abu Dahbi, Toledo, Valencia, Boston, Chicago ve New York gibi dünya kentleri ve sanat merkezlerinde birçok resital verdi.

Emre Elivar ise genç yaşlarından itibaren çeşitli uluslararası yarışmalarda kazandığı ödüllerle yeteneğini kanıtlamış bir piyanistimiz olarak 2005 yılında İstanbul Uluslararası Müzik Festivali kapsamında Bach’ın “Das Wohltemperierte Klavier I” isimli eserinin bir bütün olarak Türkiye’deki ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Elivar, solist olarak Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Bilkent Senfoni Orkestrası, Konzerthausorchester Berlin, Hungarian National Philharmonic, Nordwestdeutsche Philharmonie, Dortmunder Philharmoniker, Staatsorchester Kassel, Orquestra Nacional do Porto, Lithuanian Chamber Orchestra gibi orkestralarla konserler verdi.

Dünyanın birçok yerinde verdiği konserler, radyo programları ve stüdyo kayıtları CD olarak yayınlanan Emre Elivar, Mart 2019’dan beri Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuarında öğretim üyesi olarak görev yapıyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler

Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

12 Temmuz – 06 Eylül 2019

PROGRAM

12 Temmuz – “Açılış Konseri” Gülsin Onay, Piyano Resitali, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30 (Liba Laboratuarları Etkinlik Sponsoru)

17 Temmuz – Escarteen Sisters (İspanya) Flavia Escarteen (Vokal/Viyolonsel) & Laia Escarteen (Vokal/Keman), yer: Toprak Ev, 20.30

19 Temmuz – Jeroen Den Herder (Hollanda) – Viyolonsel & Hua Hsuan Lee (Tayvan) Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

21 Temmuz – Kumda Çello, yer: Toprak Ev, 20.30

26 Temmuz – Tuncay Yılmaz & Emre Elivar (Türkiye) – Keman & Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

28 Temmuz – Kumda Keman, yer: Toprak Ev, 20.30

1 Ağustos – Eser Öktem  (KKTC) – Piyano, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

2 Ağustos – Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

8 Ağustos – Francesco Libetta (İtalya) – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)

11 Ağustos – Kumda Piyano, yer: Toprak Ev, 20.30

16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)

18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)

25 Ağustos Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30

27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)

31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)

6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

GFA Masterclass Programı

15 – 21 Temmuz GFA Viyolonsel Masterclass; Jeroen Den Herder

23 – 28 Temmuz GFA Keman Masterclass; Ildiko Moog & Erkin Onay

30 Temmuz – 11 Ağustos GFA Piyano Masterclass; Francesco Libetta & Konstanze Eickhorst & Gülsin Onay

13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior Shambadal

20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora Baltacıgil

Sanatçı Biyografileri

Tuncay Yılmaz

Andre Gertler keman ekolünün günümüz temsilcilerinden ve solist kemancılarından biri olarak, uluslararası başarılarıyla tanınan Tuncay Yılmaz; İzmir’de doğdu. Ailesinin ilk müzisyeni olan Yılmaz, çocukken İzmir’de başladığı ve Ankara Devlet Konservatuarında devam ettiği yüksek keman eğitimini birincilikle tamamladı. Solist olarak ilk konserini henüz öğrenci iken, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde Hindemith’in Keman Konçertosunu Türkiye’de ilk kez yorumlayarak gerçekleştirdi. İlk resitalini ise Fazıl Say ile verdi. Lisans üstü eğitimine Alman Devlet Bursu (DAAD) ile Almanya’da devam eden Yılmaz, Freiburg ve Saarland Yüksek Müzik Okullarında solistlik sınıflarına kabul edildi ve bu ülkede “Sanatta Yeterlilik” ve “Solist” unvanı taşıyan diplomaları aldı.

Eğitimi süresince, Nicolai, Eralp, Marschner ve Epstein gibi değerli hocalar tarafından yetiştirilen Tuncay Yılmaz, Avrupa’daki öğrenim yıllarında Almanya Louis Spohr Keman Yarışmasında “En iyi Schumann Yorumcusu” ödülünü, Dünya Mozart Yılında Mozart’ın 5. Keman Konçertosu yorumundan dolayı Saarland Üniversitesi “Mozart Özel Ödülü”nü kazandı. İsviçre-Tibor Varga ve Berlin-Mendelssohn yarışmalarında finalist oldu.

Aralarında Salzburg Mozarteum, Franz Lizst Oda Orkestrası, Sofya Filarmoni Orkestrası, Moskova Senfoni Orkestrası, Stuttgart Oda Orkestrası, Moskova Musica Viva Oda Orkestrası, Saarland Radyo Senfoni, BBC Concert Orchestra, West Virginia Symphony ve tüm Türk senfoni orkestralarının da bulunduğu birçok orkestra eşliğinde konserler verdi.

İdil Biret, Emre Elivar, Gustav Rivinius, Alexander Rudin, Wolfgang Emanuel Schmidt, Jiri Barta, Ludmil Angelov, Wolfram Schmitt Leonardy, Tedi Papavrami gibi ünlü müzisyenlerle çaldı. Daimi piyanisti Robert Markham eşliğinde Ankara, Berlin, İstanbul, Monte Carlo (Salle Garnier), Frankfurt, Londra, Köln, Abu Dahbi, Toledo, Valencia, Boston, Chicago ve New York (Carnegie Hall) gibi dünya kentleri ve sanat merkezlerinde sayısız resitaller verdi.

Radyo ve TV programları da gerçekleştiren Yılmaz hakkında dünya basınından Fransız – Nice Matin Gazetesi “kemanın genç prensi”, ABD – Boston Globe “sofistike bir solist kemancı” diye söz etti. Repertuvarında Bartok, Brahms, Beethoven, Berg, Erkin, Mendelssohn, Bruch, Wieniawski ve Mozart gibi bestecilerin konçertoları ve sonatları bulunmakta olan sanatçının ilk CD’si New York’ta kaydedildi (Elgar, Franck Sonatları, 1999 ). İkinci CD olarak Mozart’ın 250. Doğum Yılı kutlamaları sebebiyle Rudin yönetiminde çaldığ,  bestecinin 3. konçertosunun canlı konser yorumu “Mozart 2006” ve piyanist Markham ile birlikte kaydettiği “Rosepage” yayınlandı.

İspanya ‘da Uluslararası Toledo Müzik Festivali’ne, Molyvos Festivaline ve İstanbul, Ankara ve İzmir Uluslararası festivallerine birçok kez katıldı. Brahms’ın ikili konçertosunu İstanbul’da Çaykovski Yarışması birincisi Rivinius ile birlikte seslendirdi. Solist olarak 22. Ankara Müzik Festivali açılış konserlerinde iki konçerto yorumladı. “2006 Dünya Mozart Yılı”nda Rudin tarafından Rusya’ya davet edildi ve bestecinin konçertosunu ilk Moskova konserinde çaldı. Aynı yılın sonunda Ankara’da “Atatürk” anısına CSO ile Mozart çaldı.

Beynelmilel çalışmalarını ve başarılı kariyerini sürdüren ve 1996 yılından beri “T.C. Kültür Bakanlığı Keman Solist Sanatçısı” olan Tuncay Yılmaz, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfında “Akademi İKSEV Uluslararası Keman Ustalık Sınıfı”nı da başlatmış olup aynı zamanda ‘Arkas Trio’ keman sanatçılığını ve koordinatörlüğünü de yürütmektedir. Sanatçı, 1731-Venedig, Petrus Paulus Devitor, Red Diamond kemanıyla çalmaktadır.

 

Emre Elivar

1976’da Ankara’da doğan Emre Elivar piyano öğrenimini, 5 yaşından itibaren Hacettepe Konservatuvarı Piyano Ana Sanat Dalını sınıflar atlayarak birincilikle bitirinceye kadar Prof. Kamuran Gündemir ile sürdürdü. Mezuniyetinin ardından DAAD’yi (Alman Akademik Değişim Servisi) kazanan Elivar, 1996 yılı Ekim ayında Dresden “Carl Maria von Weber” Müzik Akademisinde Prof. Peter Rösel ile çalışmalarını sürdürdü ve 1999’da “master”