TASARIM VAKFI’NIN SERGİSİ BÜYÜLEDİ

Bodrum’da Tasarım Vakfı bünyesinde kurulan Karya Akademi, tasarım, sanat, zanaatlar, mimarlık, yönetişim disiplinleri arasında kuramsal, deneysel bağlar kurarak yeni bir öğrenme-uygulama yolculuğuna çıktı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Tasarım Vakfı Bodrum Merkezi tarafından yürütülen Tasarım İşliği projesinin kapanış toplantısı ve 2015 yılı keçe, kilim, takı, cam, seramik, mimarlık çalışmalarını içeren serginin bugün açılışı yapıldı. Sergideki eserler ve üretim şekilleri görenleri hayran bıraktı.

2013 yılında iş adamı Faruk Malhan tarafından kurulan Tasarım Vakfı bünyesindeki  Yalıkavak Mahallesi’nde yer alan Karya Akademi Atölyeleri’nin açılışı Keçe, Cam, Seramik ve gastro atölyelerinde sanatçıların ve kursiyerlerin yaptığı eserlerin yer aldığı sergi ile yapıldı.

Açılışta Bodrum Belediyesi ile GEKA, Koleksiyon, Garanti Bankası, Arçelik, Vitra, Borusan Otomotiv, Çağdaş Holding, Häfele ve İstikbal’in destekleriyle Yedi dönüm arazi üzerinde kurulan derslikler, tasarımcı misafirhaneleri, tam donanımlı seramik, cam, keçe, kilim, dokuma, kağıt, takı ve çok amaçlı atölyeler tanıtıldı.

AMAÇ ULUSLAR ARASI TASARIM FESTİVALİ DÜZENLEMEK

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Belediye Başkanı  Mehmet Kocadon, Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan ile sanat severlerin katıldığı açılış büyük ilgi gördü. Malhan açılışa katılan konuklara atölyelerde üretilen eserlerin, ustalar , sanatçılar ve zanaatkarlar tarafından üretimi hakkında bilgi verdi. Malhan tüm yaratıcı disiplinleri, açık tasarımı, tasarımla yönetimi, tasarım düşüncesini ve katılımcı süreçleri odağına alan Tasarım Vakfı bünyesinde tasarım atölyeleri kurduklarını ve burada öncelikle kadınlar olmak üzere yörenin kültür sanat ve ekonomisine katkıda bulunmayı amaçladıklarını belirterek “Tasarım atölyelerinde üretilecek ürünlerin satılacağı online tasarım mağazasını yönetmeyi, ekonomik, toplumsal, sosyal yapının bütünlüğünü tasarımcı düşünce ile sağlamayı, tasarım ile değer katmayı, ülkemizdeki tasarım ürün, hizmet ve deneyimleri, tasarımcıları uluslararası platformlara taşımayı, ülkemizde uluslararası ölçekte bir Tasarım Festivali alt yapısını kuracak faaliyetler gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz” dedi.

YÖRENİN İNSANINA İŞ KAPISI AÇILACAK.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’da, yörenin kültür ve sanatına önemli katkıda bulunacak Karya Akademi atölyelerinden çıkacak eserlerin ve ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi yöre insanının bu atölyelerinde eğitilmesi için her türlü desteği vereceğini söyledi.

Vali Amir Çiçek ise “Sivil toplum örgütleri ve devletinde desteği ile kurulan bu atölyelerde üretilenler sadece Bodrum’a değil tüm ülkemize ve yurt dışına gönderilecek. Örnek bir projeyi hayata geçiren ve desteği olan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Bu proje diğer illerde kurulacak tasarım atölyeleri içinde örnek teşkil edecek” dedi.