KKTC’Lİ PİYANİST ESER ÖKTEM BODRUM’DA KONSER VERDİ

Bodrum’da devam eden 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali, Kıbrıslı Türk piyanist Eser Öktem’i Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünde misafir etti. Bodrumlu klasik müzikseverlerle ilk defa buluşan genç piyanist Eser Öktem, konserde Bach, Chopin, Debussy ve Liszt gibi tanınmış bestecilerin eserlerini yorumladı.

İlk konserini 2005 yılında Bellapais Manastırında şef Burkhard Rempe’nin yönettiği Hochschule für Musik Nürnberg Orkestrası ile veren genç piyanist, Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası, Mersin Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Ankara Gençlik Senfoni Orkestrası ve KKTC Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile solist sanatçı olarak çeşitli konserler verdi. Güney Kıbrıs Gençlik Senfoni Orkestrasıyla da konserler veren Öktem, geçtiğimiz yıllarda Güney Kıbrıs’ın Limasol kentinde Şef Martin Lukas Meister’in yönetimindeki Zürih Akademik Senfoni Orkestrasıyla Gershwin’in sevilen eserlerini seslendirdi. Eser Öktem, adadaki iki ülke arasında müzik yoluyla bir kültür elçisi olmayı sürdürüyor.

Eser Öktem Bodrumlu müzikseverden alkış aldı

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin yanı sıra, Türkiye, İngiltere, Rusya, Fransa ve Kıbrıs Rum Yönetimi gibi farklı ülkelerde seçkin şefler ve orkestralarla konserler veren Öktem, bu defa Bodrumluların kalbini fethetti. Üstün yeteneği ve müzikal performanslarıyla sanatseverlerin beğenisini kazanan Öktem, Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyünün sahnesine, Johann Sebastian Bach/F. Busoni’nin, “Chorale Prelude “Nun komm der Heiden Heiland” BWV 659” adlı eseriyle çıktı. Programına Frederic Chopin’le devam eden sanatçı, bestecinin “Scherzo No.2 in B flat Minor, Op.31” adlı yapıtını sundu. Gecenin ikinci yarısına Claude Debussy ile başlayan genç piyanist, Fransız bestecinin, “Nocturne L.89” adlı eserini yorumladı. Eser Öktem, gecenin sonunda Franz Liszt’in bir yapıtına yer vererek, bestecinin çok sevilen eserleri arasında yer alan “B Minor S.178” başlıklı piyano sonatını seslendirdi. Konser bitiminde izleyici, Öktem’i alkışlarla sahneye tekrar çağırdı. Sanatçı bis yaparak, Ulvi Cemal Erkin’in, “Küçük Çoban” isimli eserini seslendirdi.

Gülfam Göknar, kitabını imzaladı

Konser kapsamında bir de imza günü düzenlendi. Piyanist ve yazar Gülfam Göknar, bu yıl Okuyan Us Yayınlarından piyasaya çıkan “Müzik ve Çiçek” başlıklı kitabını, festival izleyisi için imzaladı. Gülfam Göknar, klasik müzik ve çiçekler arasında çok da fazla bilinmeyen ilişkiyi ele aldığı “Müzik ve Çiçek”te büyük bestecilerin eserlerine ilham kaynağı olmuş çiçeklerin taşıdığı anlam ve verdikleri mesajı okuyucuyla buluşturuyor. Yazarın 2016 yılında aynı yayın evinden çıkmış “Müzik ve Yemek” adlı bir kitabı daha bulunuyor.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler

Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivalinde sonraki konserler;

2 Ağustos – Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

8 Ağustos – Francesco Libetta (İtalya) – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)

11 Ağustos – Kumda Piyano, yer: Toprak Ev, 20.30

16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)

18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)

25 Ağustos Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30

27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)

31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)

6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

GFA’da sonraki masterclasslar

30 Temmuz – 11 Ağustos GFA Piyano Masterclass; Francesco Libetta & Konstanze Eickhorst & Gülsin Onay

13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior Shambadal

20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora Baltacıgil