GÜMÜŞLÜK FESTİVALİ VİYOLONSEL-PİYANO İKİLİSİNİ ZEFİRYA’DA AĞIRLADI

Hollandalı viyolonselci Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee, 16. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında Zefirya Kültür ve Sanat Merkezinde sahne aldı.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali ve Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi işbirliği ile düzenlenen konserlerin ikincisinde, Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder ve Tayvanlı piyanist Hua Hsuan Lee buluşması, Bodrumlu klasik müzikseverlerce ilgiyle karşılandı. Festival sahnesinde bir araya gelen ikili daha önce de birçok kez aynı sahneyi paylaşmanın tecrübesiyle, mükemmel bir uyumluluk içinde Cesar Franck, Claude Debussy, Manuela de Falla ve Ahmed Adnan Saygun’un eserlerini seslendirdi.

Günbatımında viyolonsel – piyano düeti

Geçtiğimiz günlerde festivalin de açılış konuğu olan Piyanist Gülsin Onay konseriyle Bodrum’un, sosyal yaşamına giren Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, günbatımında viyolonsel – piyano düetini konuk etti. Bodrum’un sanat ve iş dünyasından çok sayıda klasik müzikseveri bir araya getiren konserde ikili geceye, Cesar Franck’ın, “Sonata for cello & piano in A major” isimli eseriyle başladı. Sanatçılar, eserden şu bölümleri seslendirdi; “Allegretto ben moderato”, “Allegro”, “Recitativo-Fantasia: Ben moderato” ve “Allegretto poco mosso”. Bu eserin ardından Claude Debussy’nin, “Sonata for Cello and Piano in D minor” başlıklı eserine yer veren ikili, “Allegro amabile”, “Andante tranquillo – Vivace” ve “Allegretto grazioso, quasi Andante” adlı bölümleri seslendirerek gecenin ilk yarısını sonlandırdı.

Yiğidim aslanımla final

Gecenin ikinci yarısında tekrar alkışlarla sahneye gelen Jeroen den Herder ve Hua Hsuan Lee, bu defa önceden duyurulan programdan farklı bir repertuarı seslendireceklerini belirterek, GFA Viyolonsel ustalık sınıfındaki öğrencileri sahneye davet ettiler. Solo ve ansambl halinde sahneye gelen sanatçılara, izleyiciler arasında yer alan Dokuz Eylül Üniversitesi Devlet Konservatuarından Prof. Ümit İşgörür de katıldı. Programın sonunda 8 viyolonsel için uyarlanan “Yiğidim aslanım” türküsü seslendirildi.

Bodrumluları öğrencilerine destek olmaya davet etti

Konserin sonunda Hollandalı viyolonselist Jeroen den Herder, izleyicilere yönelik yaptığı konuşmasında, öğrencilerinin çok yetenekli olduğunu ancak eğitimlerine devam edebilmek için maddi desteğe ihtiyaç duyduklarını belirterek, Bodrumlu sanatseverleri festivalin burs programına destek olmaya davet etti.

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali sponsor ve destekçiler

Kurumsal Sponsorlar; TC Kültür ve Turizm Bakanlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi ve Bodrum Belediyesi. Kumda Tema Sponsorları; Sistem A.Ş ve Gruptrans. Açılış Konseri Etkinlik Sponsoru, Liba Laboratuarları. Etkinlik Sponsorları; Koçtaş, Aris Life-Canderel, Jasmin Art Production. Festivalin bu yıl İşbirliği içersinde olduğu kurumlar ise Aktur A.Ş, Art Israel ve Culture Ireland’dan oluşuyor. Ayrıca Türk Hava Yolları, Resmi Ulaşım Sponsoru olurken, Julius Meinl ve Hancı İnşaat ise Servis Sponsoru olarak yer alıyorlar. Festivalin medya sponsorları ise Digiboard, Radyo Halikarnas ve Radyo EKO.

Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, Toprak Ev Konserleri, Gümüşlük Sahili Konserleri ve Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü konserleri saat 20.30; Antik Taş Ocağı, ‘Taşta’ konserlerinin başlama saati 21.15’tir. Biletler, etkinlik olmayan günlerde 10.00-18.00 arasında Festival Merkezinden, etkinlik günlerinde saat 19.30’dan itibaren etkinlik mekânındaki gişeden temin edilebilir. Ayrıca biletler, 5 Temmuz Cuma gününden itibaren Biletix’ten temin edilebilecek.

www.gumuslukfestival.org

info@gumuslukfestival.org

www.facebook.com/gumuslukfest

www.instagram.com/gumuslukfest

  1. Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali

12 Temmuz – 06 Eylül 2019

PROGRAM

12 Temmuz – “Açılış Konseri” Gülsin Onay, Piyano Resitali, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30 (Liba Laboratuarları Etkinlik Sponsoru)

17 Temmuz – Escarteen Sisters (İspanya) Flavia Escarteen (Vokal/Viyolonsel) & Laia Escarteen (Vokal/Keman), yer: Toprak Ev, 20.30

19 Temmuz – Jeroen Den Herder (Hollanda) – Viyolonsel & Hua Hsuan Lee (Tayvan) Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

21 Temmuz – Kumda Çello, yer: Toprak Ev, 20.30

26 Temmuz – Tuncay Yılmaz & Emre Elivar (Türkiye) – Keman & Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

28 Temmuz – Kumda Keman, yer: Toprak Ev, 20.30

1 Ağustos – Eser Öktem  (KKTC) – Piyano, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

2 Ağustos – Konstanze Eickhorst (Almanya) – Piyano, yer: Zefirya Kültür ve Sanat Merkezi, 20.30

8 Ağustos – Francesco Libetta (İtalya) – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Koçtaş Etkinlik Sponsoru)

11 Ağustos – Kumda Piyano, yer: Toprak Ev, 20.30

16 Ağustos – “Taşta Festival Buluşması” Bodrum Oda Orkestrası, Lior Shambadal (İsrail) – Şef; Gülsin Onay – Piyano; Tolga Atalay Ün – Piyano; Deniz Akalın – Piyano, yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Art Israel işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Sistem A.Ş ve Gruptrans)

18 Ağustos – Begül Erhan (Türkiye) – Gitar, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

20 Ağustos – Mathias Eick Quintet (Norveç): Mathias Eick (Trompet); Audun Erlien (Bas); Andreas Ulvo (Piyano); Hakon Aase (Keman); Torstein Lofthus (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Aris Life-Canderel Etkinlik Sponsoru)

25 Ağustos Kumda Kontrbas, yer: Toprak Ev, 20.30

27 Ağustos – Gümüşlük Caz Kampı Açılış Konseri (Türkiye): Sibel Köse (Vokal); Ece Göksu (Vokal); İmer Demirer (Trompet); Engin Recepoğulları (Saksofon); Erkan Oğur (Gitar); Neşet Ruacan (Gitar); Eylül Biçer (Gitar); Can Çankaya (Piyano); Kağan Yıldız (Kontrbas); Berke Özgümüş (Davul), yer: Festival Merkezi, 20.30 (Jasmin Art Production Etkinlik Sponsoru)

31 Ağustos – Fidelio Trio (İrlanda): Darragh Morgan (Keman); Adi Tal (Viyolonsel); Mary Dullea (Piyano), yer: Antik Taş Ocağı, 21.15 (Culture Ireland işbirliği ile gerçekleşecek konserin Etkinlik Sponsoru Koçtaş)

6 Eylül – “Kapanış Konseri” Gülsin Onay – Piyano Resitali, yer: Dibeklihan Kültür ve Sanat Köyü, 20.30

GFA Masterclass Programı

15 – 21 Temmuz GFA Viyolonsel Masterclass; Jeroen Den Herder

23 – 28 Temmuz GFA Keman Masterclass; Ildiko Moog & Erkin Onay

30 Temmuz – 11 Ağustos GFA Piyano Masterclass; Francesco Libetta & Konstanze Eickhorst & Gülsin Onay

13 – 18 Ağustos GFA Şeflik Masterclass; Lior Shambadal

20 – 25 Ağustos GFA Kontrbas Masterclass; Fora Baltacıgil